V Prištini aretirali Anisa Ličino

Črna kronika 13. Avg 202412:45 37 komentarjev
Anis Ličina
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Zaradi kaznivega dejanja preprodaje drog so kosovski varnostni organi v sodelovanju z avstrijskimi kolegi na podlagi mednarodne tiralice aretirali Anisa Ličino. Slovenski javnosti je znan kot eden od neuradnih vodij nasilnih protestov, ki so novembra 2020 potekali v Ljubljani.

Kosovski varnostni organi so prijeli slovenskega državljana. Po poročanju spletnega portala 24ur.com gre za Anisa Ličino.

Aretacija se je zgodila v ponedeljek v Prištini, Ličina pa je zdaj v priporu. Kot so za omenjeni portal pojasnili kosovski varnostni organi, je bil na podlagi mednarodne tiralice v sodelovanju z avstrijskimi organi prijet državljan Slovenije, in sicer zaradi kaznivega dejanja preprodaje drog. Po informacijah 24ur.com naj bi kosovski organi pri Ličini zasegli večjo količino drog.

Tudi na Generalni policijski upravi (GPU) so za N1 potrdili, da je bila slovenska policija od avstrijskih varnostnih organov obveščena, da so kosovski varnostni organi na podlagi avstrijske mednarodne tiralice v Prištini prijeli državljana Slovenije zaradi kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog.

Ličina je slovenski javnosti postal znan kot eden od neuradnih vodij nasilnih izgredov 5. novembra 2020. Na protestu je prišlo do številnih spopadov s policisti pa tudi do napadov na novinarje in fotoreporterje. Poškodovana so bila policijska in reševalna vozila ter tudi mestna infrastruktura.

Ličina je sicer stari znanec policije, med drugim so ga povezovali s trgovino z drogo, organi pregona so ga povezovali tudi s tihotapljenjem prebežnikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje