V narasli reki Soči utonil kajakaš

Črna kronika 01. Jun 202410:12 > 10:52
V reki Soči je utonil kajakaš
Foto: Gorsko reševalna zveza Slovenije

V reki Soči se je pod naseljem Trnovo ob Soči zgodila nesreča. V tej je bil udeležen tuj državljan, ki se je med veslanjem prevrnil, reka pa ga je nato odnesla proti Kobaridu. Truplo pogrešanega kajakaša so reševalci našli v petek zvečer.

Skupina šestih Nemcev se je v petek s kajaki spustila po reki Soči. Med veslanjem se je zgodila nesreča, v kateri je bil udeležen 60-letnik.

Ponesrečenec se je po navedbah Gorske reševalne zveze Slovenije pod naseljem Trnovo ob Soči prevrnil s kajakom. Iz tega je po pojasnilih Policijske uprave Nova Gorica izplaval, a reke ni mogel zapustiti na izstopnem mestu. Zaradi obilnega deževja ga je narasla reka Soča odnesla naprej proti Kobaridu.

Novogoriški urad za operativo, ki opravlja naloge varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, je za iskanje in reševanje aktiviral gorske reševalce, gasilce in reševalce iz vode.

“Skupno smo začeli s pregledovanjem narasle reke od Otone proti Trnovemu ob Soči. Med iskanjem smo našli kajak in več predmetov pogrešanega kajakaša,” so pojasnili v gorski reševalni zvezi.

Truplo pogrešanega kajakaša so okoli 18.30 našli v Kataraktu nekaj metrov od obale.

“Truplo smo potegnili iz narasle reke in ga na nosilih prinesli do ceste. Za nadaljnji prevoz je poskrbela pogrebna služba tolminske Komunale. Svojcem izrekamo iskreno sožalje,” so zapisali pri gorski reševalni zvezi.

Sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V iskanju in reševanju je sodelovalo dvajset reševalcev gorske reševalne službe Tolmin, osem reševalcev Društva reševalcev iz vode, enajst gasilcev PGD Kobarid in deset gasilcev PGD Tolmin.

Iz Gorske reševalne službe Slovenije so navedli še, da je to bila letos druga nesreča kajakaša na reki Soči. Prva se je zgodila le nekaj dni prej, a se je končala bolj srečno.