V Sarajevu so se slišali streli, odjeknila je eksplozija, nato je zagorelo

Črna kronika 28. Jun 202411:03 0 komentarjev
požar na strehi hiše
Foto: N1 Sarajevo

V sarajevskem naselju je odjeknila eksplozija, nato je zagorela družinska hiša. Gasilci so se več ur borili z ognjenimi zublji, celotno naselje pa je ostalo brez elektrike. V hiši so našli tri izmaličena trupla, ki jih še niso uspeli identificirati. Po doslej znanih informacijah naj bi šlo za spor v družini.

V četrtek okoli devete ure zvečer je zagorela družinska hiša v naselju Širokača v Sarajevu, poroča N1 Sarajevo.

Na kraj dogodka so nemudoma prihitele reševalne službe, tudi policisti. Po več urah je gasilcem uspelo pogasiti požar, kljub temu pa je del naselja še vedno brez elektrike.

Na delu so preiskovalne službe, ki ugotavljajo okoliščine dogodka, so pa s pristojnega tožilstva potrdili, da so v hiši našli tri trupla. Njihova identiteta za zdaj še ni znana, saj da so bila trupla popolnoma zoglenela. Šlo naj bi za tri odrasle osebe.

gasilec gasi požar gasilec gasi požar
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/BOBO
gasilci na kraju dogodka gasilci na kraju dogodka
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/BOBO
policijski avto na kraju dogodka policijski avto na kraju dogodka
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/BOBO
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/BOBO Foto: Armin Durgut/PIXSELL/BOBO
policist

Sosedje so za N1 Sarajevo pripovedovali, da so se pred požarom zaslišali streli, nato je odjeknila eksplozija. Čeprav so tamkajšnji prebivalci šokirani nad tragičnim razpletom dogodka, pa po drugi strani niso presenečeni. Iz hiše naj bi se namreč pogosto slišali prepiri.

Potem ko so nekateri domačini opozorili, da se ne počutijo varne ter da policija ne naredi dovolj, se je oglasil minister za notranje zadeve sarajevskega kantona Admir Katica. Povedal je, da gre za osamljen primer družinske narave. “Vprašanje je, koliko lahko policija v takih primerih sploh naredi za preventivo,” je dejal.

Preiskava še poteka, pristojni pa podrobnejših informacij za zdaj še ne morejo razkriti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!