V Solkanu poškodovali več vozil, v Idriji porisali fasado muzejskega objekta

Črna kronika 06. Sep 202415:09 1 komentar
policijske luči
Foto: PROFIMEDIA

Z novogoriške policijske uprave poročajo o primerih vandalizma. Neznanci so ponoči v Solkanu na več osebnih avtomobilih poškodovali pnevmatike, v Idriji so s sprejem porisali fasado muzejskega objekta. Prijavi poškodb na dveh avtomobilih so dobili tudi ajdovski policisti.

Na območju Solkana je neznani storilec ponoči poškodoval pnevmatike na devetih osebnih avtomobilih, s čimer je lastnikom vozil povzročil za okoli tisoč evrov skupne materialne škode. Policisti še preiskujejo okoliščine dogodka, o katerem so obvestili tudi novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Ajdovski policisti so v četrtek dobili prijavo lastnika, da je na njegovem osebnem avtomobilu nekdo odtrgal okrasno plastiko z levih zadnjih vrat. Še en lastnik vozila pa jih je obvestil, da je neznani storilec v prvi polovici julija letos poškodoval oziroma podrsal osebni avtomobil na Vipavskem. Oba oškodovanca sta sicer odstopila od predloga za pregon kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V Idriji so neznanci oškodovali oziroma s sprejem porisali fasado na muzejskem objektu Idrijska kamšt. Tudi ta primer vandalizma policisti še preiskujejo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje