V streljanju v Londonu poškodovane tri ženske in sedemletnica

Shooting in London
Henry Nicholls/REUTERS

V bližini cerkve v središču Londona je prišlo do streljanja, v katerem so bile poškodovane tri ženske in sedemletna deklica. Do napada je prišlo v času, ko je potekal pogreb.

Policija se je danes popoldan odzvala na prijavo o strelih, ki so po pričevanju očividcev odjeknili iz avtomobila. Ta se je okoli 13.30 peljal mimo rimskokatoliške cerkve svetega Alojza v londonskem predelu Euston, poroča BBC.

Otoški mediji ob tem še navajajo, da je v času napada ob cerkvi ravno potekal pogreb.

Ob napadu so bile poškodovane tri ženske, stare 54, 48 in 41 let, ki se zdravijo v bolnišnici. 48-letnica je utrpela hude poškodbe, poškodovana pa je tudi sedemletnica, vendar njeno stanje ni znano.

Ostali dve ženski, ki sta bili še poškodovani med napadom, nista v smrtni nevarnosti, je še sporočila policija.

Za zdaj policija ni še aretirala nikogar, so pa detektivi pozvali vse, ki imajo kakršenkoli posnetek oziroma videoposnetek nadzorne kamere, da naj jih kontaktirajo. Zaradi preiskave so zaprte nekatere ceste.

Fotograf Simon Lamrock, ki je prišel na kraj dogodka, je za BBC povedal, da so ljudi evakuirali skozi stranski vhod cerkve. Dejal je tudi, da gre za zelo obljudeno območje, zato se je tam zbralo več opazovalcev, ki so “prišli pogledat, kaj se dogaja”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.