V zasneženem delu stene gore Rjavec našli truplo pogrešanega Američana

Črna kronika 02. Okt 202411:53 0 komentarjev
Fotografija iz reševanja
Fotografija iz reševanja (Foto: Policija)

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so včeraj ob pomoči Slovenske vojske našli truplo pogrešanega ameriškega pohodnika. Kot kažejo prve okoliščine, je šlo najverjetneje za nesrečo, v kateri je pohodnik padel z višine.

V torek, 1. oktobra, dopoldne so reševalci v zasneženem delu stene gore Rjavec našli truplo pogrešanega ameriškega pohodnika, ki so ga iskali dlje časa. Truplo je med letenjem na območju Triglava opazila posadka helikopterja Slovenske vojske in o tem obvestila policijo.

“Po obvestilu je na kraj odletela posadka policijskega helikopterja, v kateri sta bila tudi policista gorske policijske enote in reševalec Gorske reševalne službe Bohinj,” so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Na kraju so pristojni opravili ogled ter sporočili, da okoliščine nakazujejo, da je šlo za nesrečo, v kateri je pohodnik padel z višine.

Truplo pogrešanega so s pomočjo helikopterja slovenske policije odpeljali v dolino, policisti pa bodo po vseh zbranih obvestilih o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

Spomnimo, pogrešanega 33-letnika iz ZDA je policija iskala od septembra. Po podatkih PU Kranj pa se je na območje Triglava odpravil 14. septembra. V septembrski iskalni akciji je sodelovalo več kot 30 udeležencev, poleg reševalcev Gorskih reševalnih služb (GRS) Mojstrana, Bohinj, Kranjska Gora, Radovljica in Rateče tudi policisti gorske policijske enote, policisti vodniki službenih psov in posadka policijskega helikopterja z ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) za reševanje v gorah. Razmere za iskanje so bile izredno zahteve, saj je na mnogih predelih reševalce oviral sneg.

Fotografija iz reševanja (Foto: Policija)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!