Vinjen trčil v pešca na odstavnem pasu in odpeljal naprej, ne da bi pomagal

Črna kronika 30. Avg 202415:18 0 komentarjev
Ljubljanska južna obvoznica
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

Na odstavnem pasu južne ljubljanske obvoznice se je v četrtek vinjen voznik avta zaletel v voznika tovornjaka, ki se mu je ta pokvaril in je zato hodil po odstavnem pasu. Povzročitelj je odpeljal naprej, ne da bi huje poškodovanemu pešcu, ki ga je ob trku odbilo pod tovornjak, nudil pomoč.

V četrtek malo pred 22. uro se je na južni ljubljanski obvoznici iz smeri Viča proti Rudniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik avta in voznik tovornjaka, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Voznik tovornjaka je zaradi okvare ustavil na odstavnem pasu, nato pa izstopil in odšel proti zadnjemu delu vozila. Takrat je v isti smeri vožnje mimo pripeljal voznik avta, ki ni vozil po sredini voznega pasu in je zato trčil v voznika tovornega vozila, ki je na odstavnem pasu hodil ob tovornjaku.

Pešca je odbilo pod tovorno vozilo, kjer je hudo poškodovan obležal, voznik osebnega vozila pa je odpeljal naprej, ne da bi poškodovanemu nudil pomoč.

Policisti so povzročitelja nekaj minut po nesreči izsledili. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,63 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku oziroma okoli 1,3 promila.

Kot še navajajo na PU Ljubljana, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi storitve kaznivega dejanja in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!