Vlamljali v bankomat in pobegnili. Ujela jih je policija, v avtu pa presenečenje

Črna kronika 18. Avg 202413:42 12 komentarjev
policija
Slika je simbolična (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Ljubljanski policisti so v petek ujeli osumljence, ki so poskušali vlomiti v bančni avtomat v eni izmed trgovin na območju Črnuč.

V petek, nekaj po 2. uri, so bili ljubljanski policisti obveščeni o sproženem alarmnem sistemu v eni izmed trgovin na območju Črnuč. Policisti, ki so bili v bližini, so ob prihodu opazili ljudi, ki so bežali iz omenjene trgovine in se odpeljali z osebnim vozilom. Policija je avtomobil ustavila in ugotovila, da je v njem kar šest ljudi, od tega sta bili dve osebi mladoletni. Vsem šestim je bila odvzeta prostost.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, so policisti z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da sta 20- in 22- letni moški pred tem vlomila v prostore trgovine, nato pa v notranjosti še v prostore druge trgovine. Tam sta pristopila do vgrajenega bančnega avtomata, v katerega sta poskušala vlomiti, vendar jima to ni uspelo. S kraja sta nato zbežala in stekla v vozilo, v katerem ju je v bližini že čakala 26-letna voznica, ki je nato ob prihodu policije s kraja odpeljala.

Čeprav je policija vsem, ki so bili v avtomobilu, odvzela prostost, je bilo pridržanje trem osebam odpravljeno. 20- in 22-letnik ter 26-letna voznica so bili s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku, ki je za vse tri odredil pripor. Vsi trije so že bili večkrat obravnavani s strani policije, predvsem zaradi kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, so sporočili s PU Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje