Voznik začetnik z neregistriranim vozilom divjal po Celju

Črna kronika 09. Jul 202410:42 0 komentarjev
Policija bo nadzirala hitrost
Foto: Policija.si

Celjski policisti so ustavili voznika, ki je z neregistriranim avtom brez zavarovanja in opravljenega tehničnega pregleda za več kot dvakrat prekoračil dovoljeno hitrost.

Celjski policisti so včeraj ponoči izvajali meritve hitrosti na celjski obvoznici iz smeri Medloga proti Čopovi ulici. Na delu, kjer je hitrost omejena na 70 km/h, je voznik začetnik vozil 158 km/h. Avto ni bil registriran in obvezno zavarovan, prav tako za vozilo ni bil opravljen tehnični pregled, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Policisti so za storjene prekrške zoper voznika podali obdolžilni predlog. Za omenjeno prekoračitev hitrosti sta predpisani globa v višini 1.200 evrov in stranska sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja za vse kategorije motornih vozil. Za vožnjo z neregistriranim vozilom je predpisanih 100 evrov kazni, za vožnjo z vozilom brez opravljenega tehničnega pregleda pa 500 evrov. Zaradi vožnje z vozilom brez sklenjenega obveznega zavarovanja bodo zoper lastnika vozila izvedli prekrškovni postopek, so še zapisali na PU Celje.

Ob tem so policisti opozorili, da je neprilagojena hitrost, še posebej v povezavi z neizkušenostjo voznikov začetnikov, eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč. “Vsem voznikom zato svetujemo, naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na vozišču. Le na ta način bomo prispevali k večji varnosti na cestah,” so še dodali na PU Celje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!