Pijan in z otrokoma v avtu divjal po gorenjski avtocesti

Črna kronika 21. Okt 202412:42 3 komentarji
divjal po gorenjski avtocesti
Foto: PU Kranj

Policisti so ustavili voznika, ki je pod vplivom alkohola divjal po gorenjski avtocesti. Ob tem pa je imel v vozilu tudi dva otroka.

Gorenjski prometni policisti so včeraj med opravljanjem nadzora hitrosti na gorenjski avtocesti obravnavali več prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti in drugih kršitev prometnih pravil.

Pri tem so izpostavili 25-letnega voznika, ki je ob 7.38 vozil avtomobil v smeri Ljubljane in na odseku Kranj vzhod-Brnik vozil s hitrostjo 218 kilometrov na uro. Omejitev na tem delu je 130 kilometrov na uro. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog za 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

Ob 14.34 pa so policisti ujeli še 49-letnika, ki je vozil avtomobil v smeri Karavank in na odseku Brezje-Radovljica vozil s hitrostjo 180 kilometrov na uro. Omejitev na tem delu je 130 kilometrov na uro. Kot so sporočili gorenjski policisti, je voznik vozil tudi pod vplivom alkohola (0,47 mg/l), v avtomobilu pa so bili poleg njega še trije sopotniki, od tega dva otroka.

Policisti so mu izdali plačilni nalog za prekoračeno hitrost v znesku 250 evrov in 3 kazenske točke ter vožnjo pod vplivom alkohola za 900 evrov in 16 kazenskih točk.

divjal po gorenjski avtocesti
Foto: PU Kranj

Okoli 21. ure pa so prometniki na uvozu Kranj zahod v smeri Avstrije obravnavali 39-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan v nadaljnji postopek k pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje