V požaru v centru za ravnanje z odpadki za 20.000 evrov škode

Črna kronika 05. Jul 202409:27 > 15:58 0 komentarjev
gasilci
Fotografija je simbolična. (Foto: Žiga Živulovič jr./Bobo)

V četrtek popoldne je zagorelo v centru za ravnanje z odpadki na območju Viča. Pogorelo je 400 kubičnih metrov kosovnega materiala, med njimi mize in stoli. Materialna škoda znaša približno 20.000 evrov. Do požara je prišlo zaradi samovžiga na vrhu kosovnih odpadkov. Zbirni center kot RCERO Ljubljana nemoteno obratujeta naprej.

Ljubljanski policisti so bili v četrtek popoldne obveščeni o požaru v centru za ravnanje z odpadki na območju Viča. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili.

Po do sedaj zbranih obvestilih je prišlo do samovžiga na vrhu kosovnih odpadkov in je pogorelo za približno 400 kubičnih metrov odpadnega kosovnega materiala (mize, stoli – leseni izdelki), nastala je tudi škoda na bližnjem objektu.

V dogodku ni bil nihče poškodovan, prav tako ni prišlo do ogrožanja ljudi, materialna škoda pa znaša približno 20.000 evrov. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Požar so po podatkih uprave za zaščito in reševanje pogasili gasilci Gasilske brigade Ljubljana ter prostovoljnih gasilskih društev Ljubljana-Trnovo, Ljubljana-mesto, Brdo, Podutik-Glince, Bizovik in Ljubljana-Vič. Posredovalo je 76 gasilcev in 26 vozil.

Med kosovne odpadke ne odlagamo stvari, ki mednje ne sodijo

Na kraju je bila tudi dežurna ekipa Ekološkega mobilnega laboratorija, ki je v okolici pregledala onesnaženost zraka s trdimi delci, vendar večjih odstopanj za prebivalstvo ni zaznala. Škoda je nastala tudi na bližnjem objektu.

V podjetju Voka Snaga poudarjajo, da je tudi iz vidika požarne varnosti izjemno pomembno, da med kosovne odpadke ne odlagamo stvari, ki mednje ne sodijo. To so predvsem baterije, barve, laki, motorno olje in drugo, ki povzročijo hitro širjenje požara.

Zbirni center Barje so za čas intervencije preventivno začasno zaprli predvsem zaradi dima v bližini. Tako zbirni center kot RCERO Ljubljana nemoteno obratujeta naprej, so sporočili iz javnega podjetja Voka Snaga in dodali, da gre zahvala vsem ekipam, ki so priskočile na pomoč na terenu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!