Zagorelo v tovarni papirja Paloma: “Gasilci bodo na delu še vso noč”

Črna kronika 10. Jun 202420:06 1 komentar
Paloma požar
Foto: Posnetek zaslona/Jernej Lebar/Faebook

Nekaj minut po 18. uri je zagorelo ostrešje tovarne papirja Paloma. Na kraju je okoli 130 gasilcev. Čeprav jim je požar uspelo omejiti, intervencija še poteka. Kot so za N1 pojasnili na Policijski upravi Maribor, za zdaj nimajo informacij o tem, da bi bil morda kdo poškodovan. Po besedah predsednice prostovoljnega gasilskega društva Paloma Sladki Vrh Valentine Ošlovnik bodo gasilci na delu še vso noč. Regionalna cesta na tem delu je za zdaj zaprta.

Uprava za zaščito in reševanje je ob 18.04 zabeležila požar v kompleksnih industrijskih objektih v občini Šentilj. Ogenj je zajel ostrešje tovarne papirja Paloma v kraju Sladki Vrh.

Na terenu je več intervencijskih vozil. Kot so za N1 pojasnili na policijski upravi Maribor, na kraju poteka intervencija. “Po zadnjih podatkih je gasilcem uspelo požar omejiti. Za zdaj nimamo informacij o tem, da bi bil morda kdo poškodovan. Regionalna cesta na tem delu je za zdaj zaprta,” so dodali.

Kot je za N1 povedala predsednica prostovoljnega gasilskega društva Paloma Sladki Vrh Valentina Ošlovnik, je na delu okoli 130 gasilcev. Čeprav jim je požar, ki je izbruhnil v delu objekta, v katerem so pisarniški prostori, uspelo omejiti, pa se ognjeni zublji ponovno razplamtijo v delih, ki jim jih je že uspelo pogasiti. Po njenih besedah bodo gasilci na delu še vso noč.

Obseg in vzrok požara še nista znana. Po oceni Ošlovnik bo materialna škoda velika.

Prejšnji teden je tovarna Paloma obeležila zaključek investicij v najsodobnejše tehnologije, ki skupaj obsegajo okoli 138 milijonov evrov. Ob tej priložnosti so tovarno obiskali predsednik vlade Robert Golob, gospodarski minister Matjaž Han ter minister za finance Klemen Boštjančič.

Vlaganj češko-slovaških lastnikov v družbo pa še ni konec, saj že za naslednje leto napovedujejo zagon 11 milijonov vredne proizvodne linije za proizvodnjo robčkov v škatlah. Trenutna zmogljivost Palominih linij omogoča proizvodnjo 80 tisoč ton izdelkov letno, je poročala STA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje