Zaradi januarskega požara v Škofji Loki ovadili tri osebe

Črna kronika 26. Sep 202413:44 0 komentarjev
Policija
Policija (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Gorenjski kriminalisti so konec prejšnjega meseca zaključili obsežno kriminalistično preiskavo požara, ki je januarja izbruhnil v industrijski coni v Škofji Loki. Ovadili so tri osebe.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti so kazensko ovadili tri osebe, so za STA pojasnili na Policijski upravi Kranj.

V preiskavi so poleg kriminalistov sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom so na pristojno okrožno državno tožilstvo v Kranju podali ovadbe zoper tri osebe, ki jih sumijo storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po prvem, tretjem in četrtem odstavku 314. člena kazenskega zakonika.

Glede na omenjene člene se očitek nanaša na povzročitev splošne nevarnost iz malomarnosti, zaradi povzročene velike premoženjske škode pa je zagrožena kazen do petih let zapora.

Več informacij v luči varstva osebnih podatkov na policiji ne morejo podati.

Obsežen požar v industrijski coni na Kidričevi cesti v Škofji Loki je izbruhnil konec januarja. Požarišče je zajemalo skladišče pnevmatik in sosednje objekte, kjer so bile obrtniške delavnice in skladišča. S požarišča se je več 100 metrov visoko dvigal gost dim, zato je obstajala nevarnost večjega onesnaženja, prebivalci pa so se ustrašili tudi morebitne širitve požara na podjetja, ki delajo z nevarnimi snovmi.

Z ognjem se je spopadlo več kot 130 gasilcev iz številnih gasilskih enot. V požaru in intervenciji ni bil nihče poškodovan, nastala pa je velika premoženjska škoda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!