Afera dieselgate: med obtoženimi tudi Fiat Chrysler

Gospodarstvo 13. Jul 202115:52 0 komentarjev
Fiat Chrysler avto
Flavio Lo Scalzo/REUTERS

Med obtoženimi v aferi z goljufanjem na testih izpustov, znani tudi kot afera dieselgate, je ob Volkswagnu, Renaultu, Peugeotu in Citroenu tudi ameriško-italijanski avtomobilski proizvajalec Fiat Chrysler.

Francoski organi nadaljujejo z vlaganjem obtožnic v aferi dieselgate. Kot petega je obtožnica doletela še ameriško-italijanskega avtomobilskega proizvajalca Fiat Chrysler.

Francosko tožilstvo je zaradi afere z goljufanjem na testih izpustov obtožnice že vložil proti Volkswagnu, Renaultu, Peugeotu in Citroenu.

Podjetju naloženo plačilo varščine v višini 150.000 evrov

Odvetnik Fiat Chryslerja Alexis Gublin je danes potrdil, da je bila obtožnica vložena tudi zoper ameriško-italijanskega proizvajalca, ob čemer je bilo podjetju zaradi oviranja preiskave naloženo plačilo varščine v višini 150.000 evrov, ob tem pa je moralo pridobiti 200.000 evrov bančne garancije.

Afera dieselgate je izbruhnila leta 2015, ko so ameriški organi razkrili, da je nemški Volkswagen v približno 11 milijonov vozil vgradil sisteme za prirejanje meritev količine izpustov dušikovih oksidov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!