Direktor, ki je po Zoomu odpustil 900 zaposlenih, se vrača v podjetje

Gospodarstvo 20. Jan 202209:39 > 10:29 0 komentarjev
Vishal Garg
Better.com

Direktor in ustanovitelj hipotekarnega podjetja Better.com Cishal Garg se vrača na delo, potem ko je decembra po Zoomu odpustil 900 zaposlenih. Dopust naj bi izkoristil za razmišljanje o svojem vodenju, znova naj bi se povezal z vrednotami, ki jih zagovarja podjetje. "Težak položaj sem še poslabšal," je v pismu zaposlenim ob vrnitvi zapisal Garg.

Vishal Garg, izvršni direktor hipotekarnega podjetja Better.com, se vrača na delo. Na dopustu je bil od začetka decembra, ko je “zaslovel” z odpustitvijo 900 zaposlenih kar po Zoomu.

V podjetju so zaposlenim poslali dopis, da se Garg vrača in bo znova delal polni delovni čas. Na dopust so ga poslali po odmevnem sestanku po Zoomu.

“Razumem, kako težko vam je bilo zadnje tedne. Opravičujem se vam za tesnobo in zadrego, ki so vam jih povzročila moja dejanja. Veliko sem razmišljal, kje je podjetje in kakšnega vodjo potrebuje ter kakšen vodja želim biti,” je v pismu zapisal Garg. Dodal je, da je 7. decembra, ko je odpustil 900 zaposlenih, “težak položaj še poslabšal”.

Spremenili bodo nekatere delovne procese

Med dopustom naj bi razmislil o načinu vodenja in se ponovno povezal z vrednotami, ki jih zagovarja podjetje, poroča CNN. Ob tem je na oddihu sodeloval tudi s posebnim kariernim trenerjem.

V pismu, ki so ga dobili zaposleni ob Gargovi vrnitvi, so vodilni navedli, da sodelujejo z odvetniško pisarno, ki bo pregledala delovno kulturo v podjetju. Ob tem v podjetju spreminjajo nekatere procese, med drugim bodo zaposlili več vodij in direktorja, ki bo zadolžen za človeške vire.

Better
Better.com

Takoj so jim onemogočili vse dostope, odpoved dobili na zasebni e-naslov

Na Garga in Better.com se je vsul plaz kritik, potem ko je Garg po Zoomu odpustil kar 900 zaposlenih. Dogodek se je zgodil malo pred božičnimi prazniki. Garg je sestanek 7. decembra začel z besedami: “Če ste na tem spletnem klicu, ste del nesrečne skupine, ki jo bomo odpustili.”

Takoj po obvestilu so 900 zaposlenim takoj ukinili službene e-naslove in dostope do vseh službenih skupin, kjer je potekala komunikacija. Uradno obvestilo o odpustitvi so tako dobili kar na zasebne elektronske naslove.

Medtem ko delavci odpustitev niso pričakovali, pa je Garg med razlogi za množično odpuščanje navedel nezadostno produktivnost in spremembe na trgu, ne glede na to, da je japonska multinacionalka Softbank, ključna investitorka, podjetju Better.com tik pred tem nakazala 750 milijonov ameriških dolarjev. Po navedbah revije Fortune je Garg odpuščene delavce obtožil kraje kolegom in strankam ter tega, da so delali manj, kot bi morali – delali naj bi le dve uri dnevno.

Nepremičninsko podjetje Better.com je preteklosti imelo že kar nekaj zdrsov svojih vodstvenih struktur. Sestanke naj bi velikokrat zaznamovale številne kletvice in nedostojne besede nadrejenih.

Better.com je ocenjeno na 6,9 milijarde dolarjev (okrog šest milijard evrov). Podjetje je lani in predlani Linkedin izbral za najboljše start up podjetje. Better.com podpira japonska banka Softbank, konec lanskega leta pa so že načrtovali ponudbo delnic na borzi, vendar so po Gargovem škandalu ta korak odložili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!