DUTB z razpisom išče glavnega izvršnega direktorja

Gospodarstvo 30. Jun 202109:27 0 komentarjev
DUTB
Borut Živulović/BOBO

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je objavila razpis za glavnega izvršnega direktorja. Trenutno ta položaj kot vršilec dolžnosti zaseda Robert Rožič, poleg njega je izvršni direktor slabe banke še Matej Pirc. Razpis za glavnega izvršnega direktorja je odprt do vključno 15. julija.

Kot izhaja iz razpisa, objavljenega v časniku Finance, morda kandidat za glavnega izvršnega direktorja poleg izpolnjevanja splošnih pogojev imeti univerzitetno izobrazbo, biti mora strokovnjak s področij bančništva, financ ali gospodarskega prava z vsaj 10 leti izkušenj s področij vodenja ali nadziranja gospodarskih družb, imeti mora znanje angleščine, osebno integriteto in poslovno etičnost.

Prednost so odlične vodstvene in organizacijske kompetence in izkušnje, kot tudi izkušnje pri vodenju poslov in dejavnosti na področju investicijskega bančništva, upravljanja slabih terjatev, prestrukturiranja gospodarskih družb, upravljanja nepremičnin ter naložb in/ali prava.

Kandidati morajo v prijavi poleg dokazil o izpolnjevanju razpisnih pogojev in življenjepisa predložiti tudi motivacijsko pismo s kratko predstavitvijo vizije uresničevanja strategije DUTB. Nepopolne vloge bodo izločene.

Glavnega izvršnega direktorja bodo imenovali neizvršni direktorji

Glavnega izvršnega direktorja DUTB bodo imenovali neizvršni direktorji. Pri tem si pridržujejo pravico, da na pogovor ne povabijo nobenega kandidata, pa tudi, da z nikomer ne sklenejo pogodbenega razmerja. Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas do prenehanja DUTB, a največ za pet let. Z imenovanjem za glavnega izvršnega direktorja bo izbranec postal član upravnega odbora DUTB.

Kot omenjeno, je v.d. glavnega izvršnega direktorja trenutno Robert Rožič, ki je bil na ta položaj imenovan 21. aprila. V izvršnem vodstvu je še Matej Pirc, Dimitrij Piciga je bila aprila odpoklican z mesta izvršnega direktorja, Andraž Grum se je aprila poslovil s tega položaja. Upravnemu odboru DUTB od februarja predseduje neizvršni direktor Franc Dover, ki je nasledil s strani vlade odpoklicanega Borisa Novaka. Neizvršna direktorja sta še Aleksander Lozej in Marko Tišma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!