Gen-I bo z julijem podražil plin

Gospodarstvo 07. Maj 202213:44 > 13:55 1 komentar
Ruski plin: Gazprom
REUTERS/Wojciech Kardas

Gen-I bo z julijem za gospodinjstva in male poslovne odjemalce močno podražil plin. Nova cena bo za 85 odstotkov višja kot po trenutnem ceniku.

Gen-I je na svoji spletni strani obvestil, da bosta s prvim julijem v veljavo stopila nova redna cenika za dobavo zemeljskega plina gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem.

Ob tem so v družbi zapisali, da redno preučujejo razmere, ki v Evropi in svetu vplivajo na cene energentov, ki jih odkupujejo za uporabnike. “Te so v drugi polovici leta 2021 dosegle najvišje zgodovinske vrednosti. Predvidevanja so bila, da se bodo po zimskih mesecih razmere umirile, a je nepredvidena vojna v Ukrajini stanje ponovno zaostrila. Zato se moramo tudi mi prilagoditi spremembam na nakupnih trgih in uskladiti svoje cene z njimi,” so dodali.

Gen-I je sicer konec februarja po poročanju Financ cene plina dvignil le za nove gospodinjske odjemalce, s 1. julijem pa bo ceno dvignil za vsa gospodinjstva in male poslovne odjemalce. Kot je razvidno iz objave na spletni strani družbe, bo ta po novem znašala 0,04990 evra za kilovatno uro (brez DDV), kar pomeni, da bo cena za 85 odstotkov višja kot po trenutno veljavnem ceniku. Kljub zadnji podražitvi pa Gen-I po pisanju medija ostaja med ugodnejšimi dobavitelji plina za male uporabnike.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje