Microsoft bo prevzel znanega proizvajalca računalniških iger

Gospodarstvo 18. Jan 202216:29 > 20:57 0 komentarjev
Microsoft
PROFIMEDIA

Ameriški računalniški velikan Microsoft namerava za 69 milijard dolarjev prevzeti ameriškega proizvajalca računalniških iger Activision-Blizzard, ki med drugim proizvaja uspešnice, kot sta Warcraft in Call of Duty, zadnje čase pa se ubada z obtožbami spolne diskriminacije žensk.

Podjetje je v zadnjih sedmih mesecih dobilo kar 700 pritožb zaradi spolnih napadov, nadlegovanj in drugega neprimernega obnašanja do žensk, je poročal Wall Street Journal. Skoraj 20 odstotkov zaposlenih je podpisalo peticijo za odstop glavnega izvršnega direktorja Bobbyja Koticka.

Po Microsoftovem prevzemu in z zlatim odpravninskim padalom ta korak ne bi smel biti težak, vendar pa dogovor o prevzemu predvideva, da Kotick ostane na položaju, kjer bo podrejen glavnemu izvršnemu direktorju družbe Microsoft Gaming Philu Spencerju.

Microsoft poroča, da bo s prevzemom, ki naj bi se izvršil leta 2023, postal tretji največji svetovni proizvajalec računalniških iger glede na prihodke. Pred njim bosta le še Tencent in Sony. Microsoft bo imel 30 studiev za razvoj iger.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!