Spletni trgovec Mimovrste bo dobil novega lastnika

Gospodarstvo 05. Nov 202109:11 > 09:27 0 komentarjev
mimovrste
Posnetek zaslona/GOOGLE ZEMLJEVIDI

Poljska nakupovalna platforma Allegro bo v napovedanem poslu, katerega vrednost ocenjujejo na 881 milijonov evrov, prevzela tudi slovenskega spletnega trgovca Mimovrste.

Spletni trgovec Mimovrste prehaja pod okrilje poljske nakupovalne platforme Allegro. Ta se je namreč v četrtek dogovorila, da od PPF, EC Investments in Rockaway Capital odkupi Mall Group, ki ima v lasti Mimovrste in WE/DO. Vrednost posla znaša 881 milijonov evrov, s prilagoditvijo za 44 milijonov evrov, kolikor znašajo dolgovi in druge postavke.

Kot so sporočili iz slovenskega spletnega trgovca, bo načrtovana združitev Allegra, skupine Mall Group in WE|DO utrdila njihov skupni status vodilne spletne tržnice oz. platforme za kupce in trgovce v Srednji in Vzhodni Evropi.

Združena skupina 135.000 trgovcev bo po njihovih navedbah na Poljskem, v Sloveniji in drugih državah v Srednji in Vzhodni Evropi lahko koristila sistem “objavi enkrat – prodajaj povsod”, pri čemer bo imela dostop do 250 milijard evrov vrednega maloprodajnega trga s 70 milijoni prebivalcev.

Potrebna še zelena luč regulatorjev

V Mimovrste, ki je največja spletna trgovina v Sloveniji, verjamejo, da bo posel omogočil boljše nakupovalne izkušnje za 18-milijonsko bazo kupcev v regiji.

Zapisali so še, da ekipo zdaj skupaj 7200 zaposlenih, med katere sodijo tudi sami, “druži skupna kultura”. “Usmerjena je v potrošnike in inovacije, z združitvijo pa se ji odpirajo nove karierne možnosti v živahnem mednarodnem delovnem okolju,” so izpostavili.

Transakcija, ki mora dobiti še zeleno luč regulatorjev, bo predvidoma zaključena v prvi polovici leta 2022. Končna cena posla se lahko poveča za največ 50 milijonov evrov.

Allegro je sicer najbolj priznana blagovna znamka za e-trgovino in je največji trgovec z neživilskimi izdelki na Poljskem. Štejejo ga za enega izmed desetih najboljših spletnih platform za e-trgovino na svetu in se uvršča med 100 mesečno najbolj obiskanih spletnih mest na svetu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!