Mozartove kroglice so rešene, na pomoč švicarski čokoladar

Gospodarstvo 15. Dec 202120:58 > 21:00 0 komentarjev
Mozartove kroglice
Profimedia

Kot smo že poročali, se je podjetje Salzburg Schokolade, ki proizvaja znamenite Mozartove kroglice, znašlo v stečajnem postopku. A švicarski proizvajalec čokolade Heidi se je odločil za nakup podjetja. Tako se ljubitelji znamenitih kroglic nimate česa bati.

Glavna vzroka za finančni zlom podjetja Salzburg Schokolade, ki proizvaja Mozartove kroglice, naj bi bila padec povpraševanja v koronskem letu 2020 in izguba velikega naročila štiri leta pred tem.

A ljubitelji Mozartovih kroglic si lahko oddahnete, saj se je švicarski proizvajalec čokolad Heidi odločil, da kupi podjetje v stečaju.

Novi lastniki bodo pripravili sanacijski načrt, kljub napovedim o racionalizaciji poslovanja pa ostaja upanje, da to ne bo pomenilo odpuščanja zaposlenih, ki jih je okoli 140. V načrt mora privoliti še ameriški koncern Mondelez, ki ima v lasti blagovno znamko pravih salzburških Mozartovih kroglic.

Podjetje Heidi Chocolate je pred propadom rešilo tudi avstrijskega proizvajalca slaščic Niemetz, ki je znano po svojih “Schwedenbomben”.

Leta 1993 je strasten švicarski ljubitelj čokolade ustanovil čokoladni atelje Heidi, leta 1996 pa so proizvedli prvo tablico pod to blagovno znamko.

Medtem pa ima podjetje, ki je proizvajalo Mozartove kroglice, veliko daljšo tradicijo, saj je bilo ustanovljeno leta 1897 v Salzburgu, 59 let po tem pa so ga preselili v Grödig.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!