Musk bo lahko uporabil razkritja žvižgača v sodnem sporu s Twitterjem

Gospodarstvo 07. Sep 202218:49 0 komentarjev
Elon Musk
PROFIMEIDA

Sodnica v ameriški zvezni državi Delaware Kathleen McCormick je odločila, da lahko podjetnik Elon Musk v sodnem sporu z družbo Twitter spremeni pritožbo proti družbi in vanjo vključi nedavna razkritja žvižgača Peiterja Zatka. Zavrnila pa je Muskovo prošnjo po preložitvi začetka sojenja.

Peter Zatko, nekdanji vodja varnosti v podjetju Twitter, je v svojih razkritjih konec avgusta opozoril na velike varnostne vrzeli in zavajajoče podatke o računih uporabnikov družbenega omrežja Twitter.

Muskovi odvetniki so na torkovem zaslišanju zahtevali spremembo pritožbe proti podjetju in dodelitev dodatnega časa za preučitev Zatkovih trditev, poroča AFP.

Twitterjevi odvetniki so po drugi strani trdili, da je zahteva po preložitvi začetka sojenja še ena taktika zavlačevanja, s katero želi Elon Musk preprečiti prevzem družbe Twitter.

Sodnica Kathleen McCormick je pojasnila, da je Musk premagal relativno nizko pravno zahtevo za spremembo pritožbe, in dodala, da je bila “zadržana” pri presoji utemeljenosti Muskovih argumentov, “preden so bili ti v celoti obravnavani v sodnem postopku”, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Kot je poudarila sodnica, si želi čim hitrejšo rešitev sodnega spora. “Čim daljša je zamuda do sojenja, tem večja je nevarnost nepopravljive škode za Twitter,” je opozorila.

V začetku julija je Musk sporočil, da je z upravnim odborom Twitterja prekinil 44 milijard dolarjev vredno pogodbo o prevzemu podjetja, ob tem pa Twitter obtožil zavajanja glede ključnih vidikov svojega poslovanja, zlasti glede števila računov, ki da so v resnici vsiljeni (spam) ali robotsko vodeni profili (boti). Zaradi te poteze je podjetje zoper najbogatejšega Zemljana vložilo tožbo, s čimer ga je želelo prisiliti k spoštovanju pogodbe.

Dogovor Muska s Twitterjem je sicer vključeval določbo, da mora stranka, ki krši pogodbo, v določenih okoliščinah plačati odstopnino v višini milijarde dolarjev, če posel pade v vodo.

Sojenje, ki naj bi trajalo pet dni, se bo začelo 17. oktobra na specializiranem sodišču v Delawaru.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!