Musk krepi položaj najbogatejšega Zemljana, Bezosu srebrna medalja

Gospodarstvo 12. Okt 202107:41 > 09:01 1 komentar
Elon Musk
Profimedia

Elon Musk, najbogatejši Zemljan, ki je s položaja najbogatejšega izrinil Jeffa Bezosa, je še povečal svojo prednost v številu nakopičenih milijard.

Pri Bloombergu ocenjujejo, da je Musk “vreden” 222 milijard ameriških dolarjev. Ko je narasla vrednost njegovega podjetja SpaceX, je v zadnjem tednu še povečal prednost pred ustanoviteljem Amazona Jeffom Bezosom, čigar bogastvo je ocenjeno na 191,6 milijarde dolarjev in ki je do pred kratkim veljal za najbogatejšega Zemljana.

Po turbulentnem letu 2020 vrednost pridobivajo tudi delnice Muskovega podjetja Tesla, ki ga je soustanovil in ga vodi.

Najbogatejša Zemljana, ki tekmujeta v razvijanju vesoljske tehnologije – spomnimo, Bezos, prav tako ustanovitelj podjetja Blue Origin, je pred tedni poletel v vesolje – pa ne zamudita niti priložnosti za izkazovanje moči na družbenem omrežju Twitter.

V odgovoru na Bezosovo objavo, v kateri Amazon hvali kot “eno najuspešnejših podjetij na svetu”, je Musk namreč objavil emotikon: srebrno medaljo.

Medtem ko milijarderja kopičita bogastvo, je povprečen dohodek ameriškega gospodinjstva v letu 2020 zdrsnil za 2,9 odstotka na 67.521 dolarjev (oziroma dobrih 58.000 evrov).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje