Na čelo STO kot vršilka dolžnosti Ilona Stermecki

Gospodarstvo 02. Dec 202115:42 0 komentarjev
Hoteli ob Blejskem jezeru
BOBO

Slovensko turistično organizacijo (STO) bo od ponedeljka kot vršilka dolžnosti vodila Ilona Stermecki. Vlada je namreč na današnji seji s položaja direktorice STO razrešila Majo Pak in na njeno mesto imenovala Stermecki, izhaja iz sporočila za javnost po seji vlade.

Majo Pak je vlada razrešila s petkom, Ilona Stermecki pa bo položaj prevzela s ponedeljkom. STO bo vodila do imenovanja novega direktorja, vendar največ za šest mesecev.

Maja Pak je dne 17. novembra podala odstopno izjavo, v kateri je zaprosila, da jo vlada predčasno razreši z mesta direktorice STO. Imenovanje Stermecki je na dopisni seji danes predlagal svet STO, so po seji vlade še sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Kot razlog za odhod je Pak v odstopni izjavi navedla razhajanje pogledov na vodenje STO z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom. “STO zapuščam v odlični kondiciji, z vrhunsko, motivirano in kreativno ekipo, s katero smo v preteklih letih v tesni povezavi s turističnim gospodarstvom uspešno pozicionirali Slovenijo na globalnem turističnem zemljevidu kot zeleno in trajnostno usmerjeno destinacijo, ki se redno uvršča na lestvice najbolj atraktivnih in zaželenih turističnih destinacij,” je ob odstopu v izjavi za medije zapisala Maja Pak.

Počivalšek se je takrat v pisnem odzivu Pak zahvalil za njeno delo in dobro sodelovanje. Ob tem je poudaril, da je epidemija covida-19 pred slovenski in globalni turizem postavila velikanske izzive, ki terjajo spremembe na vseh področjih.

“Vlada je v času epidemije za ohranitev turističnega ekosistema namenila dobro milijardo evrov, kar terja tudi nujne strukturne spremembe. Rešitve, v katere nas potiska nova realnost, morajo zato bolj pogumno nagovarjati ključne segmente, predvsem pa več časa posvetiti iskanju poti implementacij nadstandardnih rešitev,” je poudaril.

Maja Pak je STO prvič vodila med letoma 2010 in 2012, nato je bila STO z vrsto drugih državnih agencij združena v javno agencijo Spirit Slovenija. Vodenje nacionalne turistične organizacije je znova prevzela po njeni ponovni osamosvojitvi leta 2015. Marca letos je vlada Pak zaupala nov mandat na čelu STO za petletno obdobje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!