Po Seničarjevem odhodu vlada imenovala nova nadzornika Kada

Gospodarstvo 20. Okt 202119:32 0 komentarjev
Kapitalska družba
Google Street View

Potem ko je prejšnji teden kot predsednik in član nadzornega sveta Kapitalske družbe (Kad) odstopil Stanislav Seničar, je vlada imenovala dva nova nadzornika.

Vlada je na današnji seji za nadzornika Kapitalske družbe (Kad) imenovala Janeza Tomšiča in Boštjana Leskovarja. Nadzornici Nataliji Stošicki je mandat potekel aprila lani, prejšnji teden pa je s funkcije predsednika in člana nadzornega sveta Kada odstopil Stanislav Seničar.

Seničar je po navedbah Dela v nadzornem svetu Kada zastopal državo, ki je ustanoviteljica in edini delničar družbe. Za odstop se je po navedbah časnika odločil zaradi odločitve stranke Desus, katere član je, da ne podpira vlade.

V nadzornem svetu sta predstavnika države še Boris Žnidarič in Aleksander Mervar, predstavnik sindikatov je Ladislav Rožič, predstavnik upokojencev pa Mirko Miklavčič.

Nadzorni svet Kada ima po statutu šest članov. Skupščina tri imenuje na predlog Slovenskega državnega holdinga, dva na predlog zvez oziroma organizacij upokojencev na ravni države in enega na predlog sindikalnih zvez oziroma konfederacij, reprezentativnih za območje države.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!