Podaljšan vikend: kdaj so odprte trgovine

Gospodarstvo 13. Avg 202206:25 0 komentarjev
Vozički pred trgovino
:Žiga Živulović jr./BOBO

Soboti in nedelji sledi še dela prost dan v ponedeljek, 15. avgusta (Marijino vnebovzetje). Zato pozor, trgovine so odprte le še danes.

Če morate napolniti hladilnik, je dobro, da to storite danes, saj bodo trgovine zaprte v nedeljo, 14. avgusta, pa tudi v ponedeljek, 15. avgusta, ko je pred nami dela prost dan (Marijino vnebovzetje).

Skladno z leta 2020 sprejeto novelo Zakona o trgovini (ZT-1B) so trgovine namreč zaprte ob nedeljah in dela prostih dneh. Izjema so prodajalne s površino prodajnega prostora do 200 kvadratnih metrov na bencinskih servisih, mejnih prehodih, pristaniščih, letališčih, železniških in avtobusnih postajah ter v bolnišnicah. Tako lahko za tisto najbolj nujno v nedeljo ali ponedeljek obiščete katerega od bencinskih servisov ali manjših (družinskih) trgovin.

Danes pa še imate čas za nakup v večini večjih trgovin vse do večera. Spar je ob sobotah odprt do 21. ure, prav tako Mercator, Lidl in Hofer. Večina trgovin Tuš je v soboto odprtih do 20. ure, prav tako trgovin Eurospin.

Pred nami je letos še nekaj praznikov oziroma dela prostih dni. Dan reformacije (31. oktober) in Dan spomina na mrtve (1. november) padeta na ponedeljek in torek, tako da je takrat pred nami še nekoliko daljši konec tedna. Dela prosti dan je še Dan samostojnosti in enotnosti (26. december), ki pade na ponedeljek.

Preberite si, kateri prazniki v 2022 padejo na soboto in nedeljo.

Leta 2023 nas čaka enajst dela prostih dni, leta 2024 pa še eden več. Leto 2022 pa nam prinaša osem dela prostih dni od skupno trinajstih možnih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!