Podjetja in podjetniki, bliža se rok za oddajo teh obrazcev

Gospodarstvo 26. Apr 202208:58 > 09:29 0 komentarjev
Davki
PROFIMEDIA

Bliža se rok za oddajo davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb (obračun DDPO) ter davčnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti (obračun DohDej) za leto 2021. Oba obračuna je mogoče oddati le elektronsko prek sistema eDavki.

Finančna uprava RS (Furs) podjetnike in podjetja opozarja, naj ne pozabijo na oddajo obračuna davka od dohodkov pravnih oseb (DPPO) ter davčnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti (DohDej).

Davčni obračun davka od dohodkov pravnih oseb (DDPO) za leto 2021 je treba predložiti najkasneje do 31. marca* tekočega leta za preteklo leto. Obračun DDPO morajo zavezanci vložiti v elektronski obliki, prek sistema eDavki, in sicer neposredno z vnosom podatkov v obrazec ali z uvozom xml. sheme.

Davčni obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti za leto 2021 morajo fizične osebe z dejavnostjo predložiti najkasneje do 31. marca* tekočega leta za preteklo leto. Obračun DohDej morajo davčni zavezanci obvezno predložiti v elektronski obliki, preko sistema eDavki, in sicer neposredno z vnosom podatkov v obrazec ali z uvozom xml. sheme.

*Opomba: Državni zbor je 22. februarja letos sprejel Zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE). V posebnem poglavju “Ukrepi na davčnem področju” je med drugim določeno, da mora davčni zavezanec predložiti davčnemu organu davčni obračun od dohodka iz dejavnosti (DohDej) in davka od dohodka pravnih oseb (DDPO) najpozneje do 30. aprila za leto 2021. Ker je ta dan na soboto, je skrajni rok za predložitev obračunov DDPO in DohDej torek, 3. maj 2022.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!