Porsche odpira svojo prvo tovarno izven Evrope

Gospodarstvo 05. Sep 202117:04 0 komentarjev
porsche
PROFIMEDIA

Nemški proizvajalec prestižnih avtomobilov Porsche bo prihodnje leto v Maleziji odprl novo tovarno, svojo prvo izven Evrope. Kot je pojasnilo vodstvo, gre za odgovor na veliko povpraševanje iz te države na jugovzhodu Azije.

Nov proizvodni obrat bo imel sedež v zvezni državi Kedah na severu Malezije, v njem pa bodo sestavljali posebne modele porschejev za lokalni trg, so skupaj sporočili iz nemške družbe in malezijske vlade.

Malezijski gospodarski minister Azmin Ali je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal, da je ta poteza “strateška odločitev podjetja Porsche, ki odraža njegovo zavezo k zagotovitvi dolgoročne prisotnosti” v jugovzhodni Aziji.

Albrecht Reimold iz družbe v lasti Volkswagna pa je povedal, da je nova tovarna, ki jo gradijo v sodelovanju z lokalnimi partnerji, “samostojen projekt, skromen po velikosti in zmogljivosti”. A kot je dodal, “odraža našo pripravljenost za učenje in prilagajanje posebnim razmeram na lokalnem trgu”.

Trenutno morajo Malezijci, ki želijo kupiti porscheja, plačati visoke carine na uvožena vozila. Drugi tuji proizvajalci avtomobilov imajo svoje tovarne v državi že dlje časa. Malezija ima hitro rastoči srednji razred in v zadnjih letih beleži visoke stopnje rasti, čeprav je izbruh novega koronavirusa močno prizadel tudi njeno gospodarstvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!