Pred bitko s Twitterjem Musk prodal za 6,9 milijarde dolarjev Teslinih delnic

Gospodarstvo 10. Avg 202210:48 > 10:57 1 komentar
elon musk, twitter, tesla
PROFIMEDIA

Prvi mož Tesle Elon Musk je pred začetkom sodne bitke s Twitterjem prodal za skoraj sedem milijard dolarjev Teslinih delnic. Kot je ob prodaji zapisal najbogatejši Zemljan, je pomembno, da se, če bi Twitterju na sodišču uspelo, prepreči urgentna prodaja delnic avtomobilskega proizvajalca.

Prvi mož Tesle Elon Musk je med 5. in 9. avgustom prodal približno 7,9 milijona delnic v vrednosti 6,9 milijarde ameriških dolarjev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Musk se namreč pripravlja na sodno bitko s Twitterjem, ki bo stekla oktobra. Aprila se je s podjetjem dogovoril za prevzem družbenega omrežja v vrednosti 44 milijard dolarjev, nato pa od posla odstopil. S prodajo delnic zdaj želi preprečiti urgentno prodajo Teslinih delnic, ki bi se lahko zgodila, če bi Twitterju na sodišču uspelo.

Twitter je Muska tožil zaradi neizvedenega prevzema, Musk pa je Twitterju vrnil s svojo tožbo, v kateri podjetju očita goljufijo. Prepričan je, da so ga pred dogovorom o prevzemu Twitterja v podjetju zavajali o ključnih poslovnih podatkih.

Aprila, ko se je Musk še pripravljal na prevzem Twitterja, je za financiranje posla prodal za približno 8,5 milijarde dolarjev Teslinih delnic.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje