Trboveljski Dewesoft odpira vrata vojnim beguncem

Gospodarstvo 05. Apr 202212:44 > 13:51 0 komentarjev
Dewesoft
Dewesof

Trboveljski Dewesoft ponuja zaposlitev beguncem v nastalih konfliktnih razmerah med Rusijo in Ukrajino. "Sprejeli smo odločitev, da bomo zaposlili ustrezno kvalificirane ljudi, ki prihajajo s konfliktnega območja," sporočajo iz podjetja, ki ga vodi Jure Knez.

“V tej kompleksni in tragični begunski situaciji iskanje ‘pravega krivca’ dogajanja ne more narediti nič bolj plemenitega, če pa lahko omilimo vsaj eno trpljenje, je naš namen dosežen,” pravijo v podjetju.

Dewesoft ima v Rusiji hčerinsko podjetje, zato še toliko bolj pozorno spremlja razmere. “Pri poslovanju v trenutni situaciji spoštujemo in ostajamo zvesti načelom Evropske unije (EU) in vsem predpisanim sankcijam, ki omejujejo naše izvozne aktivnosti. Vsakodnevno spremljamo aktualno dogajanje, sezname podjetij in posameznikov, s katerimi je prepovedano poslovno sodelovanje.”

Kot pravijo, se počutijo odgovorne za svoje zaposlene v Rusiji, ki so del podjetja. “Zaposleni v našem hčerinskem podjetju so svoje aktivno delovno življenje povsem posvetili slovenskemu podjetju. Vsako človeško življenje ima nepredstavljivo vrednost, tako bomo svojim zaposlenim tudi v prihodnje poskušali zagotoviti vsaj minimalne prihodke za dostojno življenje.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!