United Group z Nokio v nadgradnjo mobilnega omrežja

Gospodarstvo 11. Avg 202110:50 > 12:40
Delite:
Telemach
Foto: Borut Živulović / BOBO

United Group je z družbo Nokia sklenil partnerstvo za nadgradnjo mobilnega omrežja. S tem želi izboljšati kakovost, zmogljivost in varnost omrežja.

Mobilni operaterji skupine United Group, Telemach v Sloveniji in na Hrvaškem ter Vivacom v Bolgariji, bodo s pomočjo nadgradenj lahko vzpostavili boljšo povezljivost za naraščajoče število naprav, ki zahtevajo internetno povezavo, so sporočili iz podjetja. Nadgradnja jedrnega omrežja omogoča nadaljnjo uvedbo digitalnih storitev naslednje generacije v jugovzhodni Evropi, tudi 5G. Izboljšave bodo operaterjem zagotovile, da bodo brez težav izpolnili vse zahteve glede omrežne varnosti v državah, kjer poslujejo.

“Izjemno hitra rast števila povezanih naprav in zahteve sodobnih mobilnih uporabnikov zahtevajo zmogljiva brezžična omrežja, ki lahko hitro, varno in z nizkimi zakasnitvami prenesejo velike količine podatkov,” je povedal direktor področja tehnologije v skupini United Group Željko Batistić. Poudaril je, da se pri razvoju mobilnega omrežja osredotočajo na kakovost, zmogljivost in inovativne izdelke.

Nadgradnja sistemov jedrnega mobilnega omrežja bo zagotovila izboljšanje delovanja mobilnega omrežja tako na obstoječih tehnologijah kot tudi na tehnologiji 5G, pa pravi predsednik poslovodstva Telemacha Adrian Ježina. “Nov dogovor pomeni nadaljevanje odličnega sodelovanja, in veselimo se celovite rešitve, ki nam dolgoročno zagotavlja možnost razvoja, nadgradenj in razširitev,” je dodal.

Nadgradnje so del petletnega načrta naložb v mobilna in fiksna omrežja v vrednosti več kot 900 milijonov evrov. Sporazum razširja obstoječe odnose med Nokio in skupino United Group, potem ko je nizozemsko podjetje na začetku tega leta Nokio izbralo za podporo pri uvedbi optičnega omrežja naslednje generacije po vsej jugovzhodni Evropi.

Prve vpeljave jedrnega omrežja bodo namenjene omrežjem 3G, 4G in 5G, začele pa se bodo v tretjem četrtletju.

Komentari

Vaš komentar