United Media postala večinski lastnik medijske hiše Vijesti

Gospodarstvo 11. Jun 202212:23 0 komentarjev
United Media

United Media, vodilna medijska družba v jugovzhodni Evropi, je sporočila, da je postala večinski lastnik medijske hiše Vijesti iz Črne gore.

Po zeleni luči pristojnih regulatorjev, je bil družbi odobren prevzem 51 odstotkov lastništva medijske hiše Vijesti, ki obsega spletni portal, televizijski kanal in tisk.

“Vijesti so zgled, kako biti neodvisen, kako služiti javnemu interesu, primer medija, ki dolga leta gradi in ohranja kredibilnost. Izjemno sem zadovoljna, da smo zaključili postopek prevzema in da so Vijesti del portfelja United Media. Še naprej bomo negovali vrednote, po katerih so prepoznavni na trgu, trudili pa se bomo tudi, da s tem partnerstvom in novimi naložbami dosežemo novo občinstvo,” je izpostavila izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

“Veseli nas, da je bil naš dogovor z United Media formalno sklenjen, kar odpira novo poglavje v razvoju vseh naših platform z namenom nadaljnje krepitve in izboljšanja prevladujočega položaja Vijesti na črnogorskem trgu. Kot novi delničar je United Media zavezan spoštovanju in zaščiti uredniške neodvisnosti in avtonomije medijev. Odgovorni urednik bo tako za časopise kot za televizijo še naprej izvoljen na predlog lokalnih solastnikov, pa tudi Media Development Investment Funda (MDIF), newyorškega investicijskega sklada, ki podpira svobodo medijev in je že od ustanovitve manjšinski delničar Vijesti,” poudarja Željko Ivanović, eden od ustanoviteljev Vijesti in predsednik upravnega odbora.

Izvršni direktor sklada MDIF Harlan Mandel je ob zaključku sporazuma poudaril, da je to odlična novica tako za črnogorske medije kot za neodvisne medije v regiji. “Investicija United Media zagotavlja, da bo verodostojno novinarstvo še naprej v središču poslovnega modela Vijesti. Zagotavlja pa tudi, da bo podjetje lahko nadaljevalo s širitvijo ter s tem, da bi kakovostne novice in informacije prineslo širši publiki v Črni gori in regiji tako prek tiska kot tudi prek spletnega portala in televizije.”

United Media je vodilna medijska družba v jugovzhodni Evropi, ki posluje v osmih državah in ima v svojem portfelju 55 televizijskih programov, vključno z N1 in Novo TV, dnevne časopise, kot sta Danas in Nova, ter številne radijske postaje.

Media Development Investment Fund, Inc. (MDIF) je neprofitni investicijski sklad, ki že več kot 25 let podpira neodvisne medije v regiji. MDIF ima manjšinski delež v medijih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!