Ustanovitelj Celtre: Zgraditi je treba okolje za superpodjetja

Gospodarstvo 23. Jun 202113:39 0 komentarjev

Za Slovenijo je zelo pomemben razvoj digitalnih znanj, saj je država velika izvoznica in mora biti sposobna razviti tehnologijo ter jo prodati svetu, je povedal ustanovitelj Celtre Miha Mikek, ki je dal izjavo za oddajo N1 STUDIO o digitalizaciji Slovenije.

Miha Mikek, ustanovitelj in direktor uspešnega podjetja Celtra, ki se ukvarja z razvojem tehnologije za prikazovanje interaktivnih oglasov na mobilnih telefonih, je dejal, da mora Slovenija zgraditi okolje, v katerem bo mogoče ustanavljati superpodjetja.

“Začeti je treba s šolstvom”

“Ključno je, da imamo čim več talenta, ki je na svetovnem nivoju,” je za N1 STUDIO povedal Mikek. Začeti pa je treba s šolstvom in investiranjem v dobro izobraževanje, potem pa predvsem obdržati ta talent v našem prostoru, je za N1 še dejal Mikek.

“Industrija in šolstvo morata dobro sodelovati, to je pomembno v naslednjih desetih letih za Slovenijo,” je dodal.

Svet se je drastično spremenil, digitalizacija je del vsake industrije, od zdravstva, transporta do proizvodnje. Brez digitalizacije ne gre več, razvoj teh znanj pa je še posebej pomemben za državo, kot je Slovenija, ki je velika izvoznica, še pravi.

Kot primer navaja avtomobilsko industrijo, saj je bila Slovenija v tej branži vedno močna v izdelovanju komponent in tehnologije. V času, ko se avtomobilska industrija drastično spreminja, avtomobili pa ostajajo računalniki, bomo morali biti sposobni razviti takšno tehnologijo in jo ponovno prodati svetu, če želimo v avtomobilski industriji sodelovati tudi v prihodnje, je še dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!