V kakšni kondiciji Musk prevzema Twitter?

Gospodarstvo 28. Apr 202219:52 0 komentarjev
Twitter
PROFIMEDIA

Twitter je objavil mešano poročilo o poslovanju v prvem četrtletju letos, pri čemer je razočaral s prihodki, vendar pa je število aktivnih uporabnikov naraslo. Twitter je pred tremi dnevi privolil, da se proda milijarderju Elonu Musku za 44 milijard dolarjev.

Družbeni medij je v prvem četrtletju ustvaril 513,3 milijona dolarjev dobička, kar je sedemkrat več kot v prvem četrtletju lani, vendar predvsem zaradi enkratnega prihodka po prodaji oglasnega podjetja MoPub. Četrtletni prihodki so narasli za 16 odstotkov na 1,2 milijarde dolarjev, kar je malce manj od napovedi analitikov. Število aktivnih dnevnih uporabnikov je naraslo na 229 milijonov, kar pa je malce več od pričakovanj.

V pričakovanju Muskovega prevzema, ki v ZDA in po svetu sproža skrbi o objavah vseh mogočih neumnosti in laži v imenu svobode govora, je Twitter sporočil, da ne bo več objavljal četrtletnih poročil o poslovanju.

Po objavi teh rezultatov so se še pred začetkom borznega trgovanja delnice Twitterja podražile za 0,9 odstotka na 49,10 dolarja, nato pa so se dražile še naprej do cene 49,62 dolarja. To je sicer še vedno pod ceno 51,70 dolarja, kolikor bo za prevzem medija plačal Musk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!