Višje bodo očitno tudi cene piva, prvi draži Carlsberg

Gospodarstvo 05. Feb 202220:37 0 komentarjev
Carlsberg
Alexander Demianchuk/REUTERS

Danski pivovar Carlsberg je opozoril, da bo moral zaradi naraščajočih stroškov surovin letos dvigniti cene piva. Pri četrtem največjem proizvajalcu piva na svetu se zavedajo, da bi višje cene lahko negativno vplivale na prodajo.

Čeprav je Carlsberg lansko leto zaključil nad pričakovanji, za letošnje leto tretji največji pivovar na svetu napoveduje dvig cen piva.

Stroški za pridelavo enega hektolitra piva so se v minulem letu povišali med 10 in 12 odstotkov, predvsem zaradi višjih cen surovin in prevoza. Te stroške bo Carlsberg nadomestil z dvigom cen piva, čeprav se, kot pravijo v podjetju, “zavedajo, da bi to lahko negativno vplivalo na prodajo.”

#related-news_0

“Bistveno višji vhodni stroški in nadaljnji vpliv pandemije covida-19 bodo leta 2022 predstavljali izziv, vendar smo dobro pripravljeni,” je dejal glavni izvršni direktor Carlsberga Cees ‘t Hart. Napovedal je, da se bodo v naslednjih petih usmerili tudi na trg drugih pijač.

Carlsberg
PROFIMEDIA

Carlsberg je za letos zaradi naraščajočih stroškov in nadaljnjih učinkov pandemije napovedal omejeno povečanje dobička iz poslovanja, in sicer v višini do sedem odstotkov. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!