Vlada je zamenjala člane nadzornega sveta družbe 2TDK

Gospodarstvo 22. Sep 202217:16 0 komentarjev
Delavci
Borut Zivulovic/Bobo

Vlada je danes zamenjala člane nadzornega sveta družbe 2TDK, ki bdi nad izvajanjem projekta drugi tir Divača-Koper. Za obdobje petih let je v nadzorni svet imenovala Hildo Pipan, ki bo tudi predsednica nadzornega sveta, Anito Goršek, Aleksandra Srdića, Miho Gostišo in Mateja Čepeljnika. Slednji je bil tudi član danes odpoklicanega nadzornega sveta.

Vlada je v nadzorni svet od 23. septembra letos do 22. septembra 2027 imenovala tri predstavnike infrastrukturnega ter dva predstavnika finančnega ministrstva. Pipanova, Gorškova in Srdić bodo v nadzornem svetu predstavljali prvega, Gostiša in Čepeljnik pa drugega. Čepeljnik bo tudi namestnik predsednice nadzornega sveta.

Enako funkcijo je Čepeljnik opravljal tudi v danes odpoklicanem nadzornem svetu. Poleg njega je vlada odpoklicala dosedanjega predsednika nadzornikov Roberta Rožiča, Petra Pungartnika, Andreja Špengo in Aleša Logarja. Podjetje 2TDK sicer vodi dvočlanska uprava. Generalni direktor družbe je Pavle Hevka, direktor pa Božo Emeršič.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!