Za prebivalce Šaleške doline toplotna energija do 35 odstotkov dražja

Gospodarstvo 18. Avg 202108:29 > 11:40 0 komentarjev
Termoelektrarna Šoštanj
Bor Slana/BOBO

Za prebivalce Šaleške doline bo toplotna energija dražja za od 30 do 35 odstotkov, so sporočili iz Komunalnega podjetja Velenje.

Iz Komunalnega podjetja Velenje so sporočili, da je s 1. julijem v veljavo stopil v povprečju 36,8-odstotni dvig cene toplote. Dvig cene je potrdila agencija za energijo, z njo pa se je seznanil tudi svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje.

Na podlagi nove povprečne nakupne cene toplote so sklenili, da znaša novi variabilni del cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za uporabnike Šaleške doline 43,88084 evra na megavatno uro brez DDV za nesubvencionirane uporabnike, novi subvencionirani variabilni del cene toplote za ogrevanje prostorov in sanitarno toplo vodo za uporabnike gospodinjskega in poslovnega odjema pa znaša 40,61689 evra na megavatno uro brez DDV.

“Glede na izračune je predviden od 30- do 35-odstoten dvig cene toplotne energije za uporabnike gospodinjskega odjema, poslovnega in industrijskega odjema, ob že predvideni in upoštevani subvenciji toplote lokalnih skupnosti v višini 682.014 evrov z DDV,” so sporočili z velenjskega komunalnega podjetja.

Za lokalne skupnosti še dodaten strošek

“Lokalni skupnosti bosta prav tako pokrili dodatni strošek toplote, ki je nastal zaradi zamika pri uveljavitvi cene toplote v višini 228.140 evrov z DDV (za obdobje od 1. julija do 1. septembra),” so sporočili.

Ob tem so iz Komunalnega podjetja Velenje sporočili, da je sistem daljinskega ogrevanja v Šaleški dolini glede na primerljive sisteme daljinskega ogrevanja še vedno cenovno najugodnejši v Sloveniji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!