Zaradi pomanjkanja čipov Apple zmanjšal proizvodnjo iphonov

Gospodarstvo 13. Okt 202113:08 0 komentarjev
iPhone
Lucy Nicholson/REUTERS

Apple pred božično-novoletnimi prazniki zaradi pomanjkanja čipov na trgu najverjetneje ne bo dosegel zastavljenih ciljev pri proizvodnji novih iphonov. V podjetju so načrtovali, da bodo do tedaj proizvedli 90 milijonov modelov iphone 13, portal Bloomberg pa razkriva, da so se v podjetju sprijaznili z 10 milijonov nižjo številko.

Ameriški proizvajalec je štiri modele najnovejše linije pametnih telefonov predstavil prejšnji mesec, povpraševanje pa je po navedbah analitika Dana Ivsa iz Wedbusha zelo veliko, zlasti na Kitajskem in v ZDA.

“Če bo povpraševanje raslo kot doslej, bo Applu pred praznično sezono zmanjkalo več kot pet milijonov produktov,” je dejal. Bloomberg, ki se sklicuje na anonimni vir, poroča, da naj bi proizvedli okoli 80 milijonov telefonov iz nove linije, kar je 10 milijonov manj od prvotnih napovedi.

Kot ob tem piše francoska tiskovna agencija AFP, je prvi mož podjetja Tim Cook ob predstavitvi četrtletnih poslovnih rezultatov konec julija opozoril, da bodo imele težave v dobavni verigi večji vpliv na poslovanje v aktualnem četrtletju kot v prejšnjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!