Zdravstveni inšpektorji v lanskem letu opravili skoraj 55.000 pregledov

Gospodarstvo 18. Maj 202216:481 komentar
Delite:
Ministrstvo za zdravje
Foto: Denis Sadiković/N1

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela poročilo o delu zdravstvenega inšpektorata ministrstva za zdravje. Zdravstveni inšpektorji so v lanskem letu skupaj opravili skoraj 55.000 pregledov in odvzeli nekaj več kot 400 vzorcev različnih vrst proizvodov in materialov za laboratorijske analize, so sporočili z vlade.

V poročilu za leto 2021 so predstavljeni podatki o delu inšpektorata na posameznih področjih, najpogostejših problematikah, upravnih ukrepih ter o izrečenih sankcijah za prekrške. Kot pojasnjujejo na vladi, je število opravljenih inšpekcijskih nadzorov v lanskem letu večje kot v letih pred epidemijo covida-19.

Spomnili so, da je zaradi tveganja za javno zdravje ob epidemiji covida-19 inšpektorat tekom epidemičnih valov največ inšpekcijskih nadzorov (95 odstotkov) izvedel na področju nalezljivih bolezni v povezavi s širjenjem epidemije covida-19 in nadzore prilagajal epidemični situaciji.

Po izboljšanju epidemije lansko poletje je inšpektorat pričel izvajati inšpekcijske nadzore tudi na drugih področjih, med drugim na področju pacientovih pravic, pitne vode in objektov ter naprav za javno preskrbo s pitno vodo, splošne varnosti proizvodov, kozmetičnih proizvodov, varnosti igrač, materialov in izdelkov, namenjenim za stik z živili, zdravstvene varnosti prehranskih dopolnil in živil za posebne skupine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar