Kdo so finalisti partnerskega projekta United Media Make the Scene!

Kultura 07. Jun 202417:46 0 komentarjev
Make the Scene
Foto: United Media

Na novinarski konferenci so bili objavljeni finalisti partnerskega projekta Filmskega festivala v Pulju in United Media, mednarodne delavnice za razvoj scenarija in pitching televizijskih serij Make the Scene!. Najboljši projekt bo prejel nagrado 10.000 evrov in priložnost za nadaljnji razvoj projekta, ki jo bo zagotovila družba United Media. Žirijo, ki bo odločala o zmagovalcu, sestavljajo Nataša Buljan, Goran Bogdan in Mišo Mogorović.

Izbrani so bili projekti:

1. Deconstruction (Bolgarija) – Plamena Velkovsky

2. To The Movies! (Bolgarija) – Kristian Stojčev, Boris Račev in Boris Krastin

3. You have to live somewhere (Hrvaška) – Sanja Milardović

4. Rainbow (Srbija) – Srđan Anđelić

5. Wonderful (Srbija) – Isidora Veselinović, Katarina Mitrović in Vladimir Tagić

6. Dert (Srbija) – Katarina Krstić

“Delavnica za razvoj scenarija in tekmovanje Make the scene! je projekt, na katerega smo zelo ponosni, še posebej pa smo počaščeni, da bo svojo prvo izvedbo doživel na filmskem festivalu v Pulju, ki se mu zahvaljujemo za partnerstvo in gostoljubje. Odziv ustvarjalnih ljudi iz celotne regije je velik, število prijav, ki smo jih prejeli, je impresivno, prav tako kakovost in raznolikost projektov po žanrih. Zaradi tega je bil postopek izbire za nas zahteven, vendar bo prav zato zaključni pitching pred strokovno žirijo 17. julija v Pulju pravi ustvarjalni praznik. Najboljši izmed šestih finalistov bo prejel 10.000 evrov ter priložnost za nadaljnji razvoj in produkcijo projekta pri United Media. Make the scene! je odlična platforma za scenariste in producente, da predstavijo kakovostne projekte, pa tudi za United Media, ki želi kot vodilni producent še naprej spodbujati in krepiti ustvarjalno industrijo v regiji. Prepričana sem, da bo imel še veliko izdaj in dal zagon številnim dragocenim projektom, pa tudi, da si bomo to premiero v Pulju vedno zapomnili na poseben način,“ je povedala Nataša Buljan, direktorica razvoja scenarijev pri United Media. Udeleženci se bodo lahko udeležili delavnic pod mentorstvom grškega scenarista Nicosa Panayotopoulosa, avtorja in soavtorja številnih nagrajenih scenarijev za kratke filme, televizijske serije in celovečerne filme (Truants, 1996, My Brother and I, 1998, False Alarm, 2000, The King, 2003, Totally Married, 2003, The Wake, 2006).

Finalisti, žirija in mentorji mednarodne delavnice ‘Make the Scene!’ so bili uradno predstavljeni na tiskovni konferenci Puljskega filmskega festivala 6. junija v Zagrebu. Na njej je bilo objavljeno tudi, da bo svetovna premiera novega filma Rajka Grlića All Things Come to an End in da bo ta film odprl 71. puljski filmski festival.

Le dan pred velikim finalom mednarodne delavnice Make the Scene! bo v Pulju potekalo tudi prestižno polfinalno ocenjevanje ene kategorije za mednarodno nagrado emmy. United Media, vodilno medijsko podjetje v jugovzhodni Evropi, ima že tretje leto zapored čast organizirati ta prestižni dogodek, zato bo po Dubrovniku in Atenah ocenjevanje ene izmed kategorij te znamenite mednarodne nagrade potekalo tudi v Pulju. Na slavnostni prireditvi, ki bo 16. julija, bosta Nova TV in United Media gostili številne goste iz sveta televizijske in filmske produkcije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!