MTV nagrade v znamenju rekordov. Kdo so glavni nagrajenci? (FOTO & VIDEO)

Kultura 12. Sep 202408:51 0 komentarjev
Taylor Swift se je znova vpisala v zgodovino. Po prejemu še sedmih nagrad je postala najbolj nagrajena oseba na MTV VMA. S tem je prehitela Beyonce. (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)

V New Yorku je ponoči po našem času potekala podelitev glasbenih video nagrad MTV (Video Music Awards – VMA). Kdo je domov odnesel največ nagrad in kdo je najbolj navdušil na rdeči preprogi?

Za zgodovinski trenutek na tokratni podelitvi nagrad MTV VMA je poskrbela Taylor Swift. S tem ko je osvojila sedem novih kipcev – tudi dve od glavnih nagrad večera, in sicer za izvajalko leta in najboljši video leta – je postala oseba z največ VMA kipci. Pohvali se lahko s kar 30 nagradami. Do zdaj je bila na prvem mestu večne lestvice pevka Beyoncé s 27 kipci.

Glavno nagrado za življenjske dosežke Video Vanguard Award je tokrat domov odnesla Katy Perry. Pevka ima sicer za sabo težko obdobje. Po daljši odsotnosti od glasbe je poleti izdala nova singla, ki pa sta naletela na pogrom in neodobravanje oboževalcev. Skladbi Woman’s world in Lifetime na glasbenih lestvicah kotirata izjemno nizko.

Nagrado za življenjsko delo je domov odnesla Katy Perry, ki ima za seboj sicer težavno obdobje. (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)

Katy Perry je ob prejemu nagrade pripadel tudi 10-minutni nastop, v katerem je zapela nekaj največjih uspešnic – vse od I kissed a girl in California girls, pa do E. T. in Dark horse.

Pevka je pripravila spektakularen nastop, kar je bilo, kot piše BBC, po slabem odzivu na novi skladbi tudi pričakovano. “Vse to sem storila na prvi dan menstruacije,” je zbranim po nastopu povedala zvezdnica.

Nagrado za pesem leta je prejela velika uspešnica tega poletja Espresso pevke Sabrine Carpenter, ki je poleg tega tudi nastopila z venčkom pesmi Please, please, please, Taste in Espresso.

Za enega od vrhuncev večera je poskrbela Chappell Roan. Pevka, ki je v le nekaj mesecih postala ena bolj priljubljenih zvezdnic tega obdobja, je za nastop na VMA preklicala del evropske turneje, kar je med oboževalci sprožilo veliko neodobravanje.

Z velikim nastopom s srednjeveškim pridihom, v katerem je zapela uspešnico Good luck, babe, se je želela odkupiti svojim oboževalcem. Kot piše BBC, je šlo za nastop na vse ali nič, njena ekipa pa upa, da je nastop omilil morebitne zamere oboževalcev. Za tem je prejela še nagrado za najboljšo novo izvajalko. V govoru po prejemu nagrade je prebrala zapisa kar iz svojega dnevnika.

Chappell Roan (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Benson Boone (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Sabrina Carpenter (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Taylor Swift (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Addison Rae (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Camila Cabello (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Camila Cabello (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Katy Perry (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Halsey (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Chappell Roan (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Sabrina Carpenter (Foto: Brendan McDermid/REUTERS)
Cyndi Lauper (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Post Malone in Taylor Swift (Foto: Brendan McDermid/REUTERS)
Chappell Roan (Foto: Andrew Kelly/REUTERS)
Megan Thee Stalion (Foto: Brendan McDermid/REUTERS)

Nagrade MTV VMA so letos praznovale že 40 let. V triurnem šovu, med katerim so nastopili tudi Lenny Kravitz, Shawn Mendes, Lisa, Eminem in Camila Cabello, pa so ponovno dokazali, zakaj je to eden od vrhuncev ameriške popkulture v letu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!