Po skoraj četrt stoletja se na velika platna vrača nadaljevanje filmske klasike

Kultura 31. Jul 202409:48 1 komentar
Prizor iz prvega dela filma Gladiator (
Prizor iz prvega dela filma Gladiator (Foto: Paramount Pictures/PROFIMEDIA)

Konec novembra bo na filmska platna prišel Gladiator 2, ki ga tako kot prvi del iz leta 2000 režira Ridley Scott. Kot je povedal v nedavnem intervjuju, ima film več akcijskih sekvenc, kot jih je posnel kdajkoli v preteklosti oz. v filmih, kot sta poleg Gladiatorja še Nebeško kraljestvo iz leta 2005 in lanski Napoleon, piše filmska revija Variety.

Po režiserjevih besedah film uvede “verjetno največje akcijske sekvence, kar sem jih kdaj posnel,” je povedal v intervjuju za Empire. “Verjetno so veliko močnejše od česarkoli v filmu Napoleon,” so Scottove besede povzeli pri reviji Variety.

Nadaljevanje filmske uspešnice iz leta 2000 se bo osredotočilo na Lucija (Paul Mescal), zdaj že odraslega sina Lucille (Connie Nielsen), in nečaka Komoda, antagonista, ki ga je v prvem filmu igral Joaquin Phoenix.

Dogajanje v Gladiatorju 2, za katerega je scenarij napisal David Scarpa, je postavljeno v čas, ko Lucij kot odrasel mladenič živi v severnoafriški regiji, kamor ga je kot otroka poslala njegova mati. Dogodki Lucija pripeljejo nazaj v Rim kot gladiatorja, kjer si pridobi nove sovražnike in se znova združi z materjo, so vsebino filma povzeli pri Variety.

V prvotni uspešnici je nekdanjega generala in slavnega gladiatorja Maximusa upodobil Russell Crowe. Maximus je v dvoboju ubil svojega tekmeca, prevarantskega cesarjevega sina Komoda, na koncu pa je umrl tudi sam. Film je bil nominiran za kar 12 oskarjev in jih pet tudi prejel. V kinematografske blagajne je film prinesel več kot 460 milijonov ameriških dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje