Po skoraj stoletju svoja vrata zapira legendarni kino v sloviti pariški aveniji

Kultura 17. Jun 202408:09 0 komentarjev
Kino UGC Normandie
Kino UGC Normandie (Foto: PROFIMEDIA)

Legendarni kino UGC Normandie na Elizejskih poljanah po 90 letih zapira svoja vrata. Mnogi v tem vidijo še en znak, da v sloviti pariški aveniji prednjačita turizem in potrošništvo, ki jo spreminjata v zgolj nakupovalni bulvar, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so spomnili pri AFP, je bil UGC Normandie nekoč priljubljen kino, v katerem so predvajali slavnostne premiere. Kot eden od več velikih kinematografov na Elizejskih poljanah, ki so jih postavili v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja, je poskrbel, da je bilo to območje središče filmskih navdušencev.

Vendar je ulica med Parižani že zdavnaj izgubila svoj filmski žar, saj so na njej vse bolj prevladovale modne trgovine z vodilnimi in prestižnimi blagovnimi znamkami ter turisti.

V verigi kinematografov UGC so pojasnili, da se so soočili z zelo velikim povišanjem najemnine na lokaciji, ki je sicer v lasti katarske kraljeve družine. Od leta 2020 sta sicer zaprta še dva znana kinematografa na bulvarju, George V in Gaumont Marignan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!