Prihaja nov slovenski mladinski film: v Ljubljani padla prva klapa (FOTO)

Kultura 15. Jul 202415:28 0 komentarjev
Foto: Radovan Mišić/SLOVENSKI FILMSKI CENTER

V Ljubljani je minuli konec tedna padla prva klapa novega slovenskega mladinskega filma Elvis Škorc – genialni štor. Scenarij je po istoimenskem romanu napisala mladinska pisateljica in scenaristka Janja Vidmar, režiser bo Boris Jurjaševič.

Celovečerec bo prikazal kritično obdobje v življenju Elvisa, ki se mora poleg težav z odraščanjem spopasti še z ločitvijo staršev. V šoli briljira pri kemiji, ima opravka z nadlegovanjem sošolcev in se zagleda v najlepše dekle na šoli. “Elvis Škorc – genialni štor je mladinski film o prijateljstvu, odnosih s starši in o prvi ljubezni. Mladi se bodo v filmu z lahkoto prepoznali, starejši pa se bodo spomnili, kako so se nekoč v mladosti sami soočali z Elvisovimi težavami,” je povedal režiser.

Glavno vlogo bo odigral 14-letni Maks Peštaj Zevnik. V vlogi mame bo nastopila Iva Krajnc, v vlogi očeta Matej Puc, Elvisovo babico bo igrala Zvezdana Mlakar in vlogo učitelja Marko Mandić. Poleg mladih nastopajočih bodo med drugim zaigrali še Gojmir Lešnjak – Gojc, Ksenija Mišič, Alenka Kraigher in Manca Dorrer.

Direktor fotografije je v Pragi živeči Slovak Alexandr Šurkala, producent filma pa Radovan Mišić iz produkcijske hiše Fabula. Ob snemanju novega filma je ocenil, da bo glavni junak Elvis Škorc s svojimi karakteristikami z lahkoto postal ljubljenec svoje generacije, ki je “v glavnem izgubljena in prisesana na telefone, brez večje želje, da bi se v čem drugem izrazila”.

Film bodo predvidoma posneli v 28 snemalnih dneh pretežno v Ljubljani na Prulah, v Trnovem in na Poljanskem nasipu ter v eni od najlepših kraških jam v Sloveniji. Nastaja s finančno podporo Slovenskega filmskega centra (SFC), koproducent je RTV Slovenija, so sporočili s SFC.

Foto: Radovan Mišić/SLOVENSKI FILMSKI CENTER
Foto: Radovan Mišić/SLOVENSKI FILMSKI CENTER
Foto: Radovan Mišić/SLOVENSKI FILMSKI CENTER
Foto: Radovan Mišić/SLOVENSKI FILMSKI CENTER

Režiser in scenarist Boris Jurjaševič, rojen leta 1955 v Slovenj Gradcu, je uveljavljen avtor igranih in dokumentarnih filmov za kinematografijo in televizijo. Kot korežiser se je v zadnjem času posvetil TV seriji Primeri inšpektorja Vrenka, podpisuje se tudi pod celovečerni igrani TV film Stekle lisice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!