Skupina Queen izdaja obnovljen prvi album: “Nikoli ni zvenel, kot smo si želeli”

Kultura 12. Sep 202407:03 0 komentarjev
Queen
Foto: PROFIMEDIA

Britanska skupina Queen napoveduje zbirateljsko izdajo obnovljenega prvega albuma, ki so mu v naslovu dodali rimsko številko I. Album Queen I, ki bo predvidoma izšel 25. oktobra, bo na voljo v več različnih formatih. Po napovedih kitarista Briana Mayja bo glasba na njem zazvenela z današnjim znanjem in tehnologijo, o čemer so nekoč le sanjali.

Tudi bobnar skupine Queen Roger Taylor je poudaril, da jim zvok iz bobnarske kabine ni bil všeč. “Bil je nekako ameriški… Želel sem slišati resonanco bobnov. Album nikoli ni zvenel tako, kot smo si želeli,” je dejal.

Tokratna različica albuma iz leta 1973 bo te “napake” popravila. Vsak instrument je bil znova pregledan, da bi ustvarili žive, ambientalne zvoke, ki bi jih z veseljem uporabili že ob prvotnem snemanju albuma, piše glasbena revija ClassicRock.

Zbirateljska izdaja bo vsebovala šest zgoščenk in eno vinilno ploščo. Na njih bo skupno 63 skladb, vključno s 43 novimi miksi. Od prvotnega albuma se nekoliko razlikuje vrstni red, tako se Mad The Swine zdaj nahaja med skladbama Great King Rat in My Fairy King. Mad The Swine je bila sicer prvotno izdana šele leta 1991 in se je pozneje znašla na ponatisih prvenca iz let 1991 in 2011.

V kompletu bo še nekaj dodanih posnetkov, priložili bodo tudi več kot 100 strani dolg katalog z ročno napisanimi besedili. Pred obnovljenim albumom bo 4. oktobra izšla tudi obnovljena različico skladbe The Night Comes Down.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!