Umrl je znani glasbenik

Kultura 22. Maj 202417:57 4 komentarji
Tony Montano
Tony Montano (Foto: Printscreen YouTube/Belgrade Beer Fest/N! Beograd)

Umrl je znani srbski glasbenik Tony Montano, čigar pravo ime je bilo Velibor Miljković. Zadnji studijski album "Happy Birthday" je izdal leta 1999, singel "I won't be a scumbag" pa leta 2021.

Danes je umrl 62-letni srbski pevec Velibor Miljković, ki ga je javnost poznala pod umetniškim imenom Tony Montano, poroča N1 Beograd.

Kot navajajo, je rojeni Beograjčan Montano kariero začel kot pevec v punk rock skupini Radost Evrope, ki je nastala leta 1979. V tej skupini je igralo veliko znanih glasbenikov, med drugim Dimet Todorov, ki je pozneje postal član Partibrejkersov, in Slobodan Loka Nešković, ki je pozneje postal član skupine Urbana Gerila.

Skupina Radost Evrope je imela vaje in nastope večinoma v beograjskem Študentskem kulturnem centru, izvajali pa so predvsem pesmi punk rock skupine Ramones. Imeli so tudi avtorske pesmi. Skupina je prenehala delovati leta 1985, del materiala pa se je znašel na debitantskem albumu Montane, ki je po razpadu zasedbe začel samostojno kariero. Na festivalu Mesam je prejel tri nagrade, še piše N1 Beograd.

Zadnji studijski album “Happy Birthday” je izdal leta 1999, singel “I won’t be a scumbag” pa leta 2021.


BONUS VIDEO: Janšo za evropskega komisarja?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje