Umrla priljubljena srbska igralka

Kultura 20. Sep 202414:30 0 komentarjev
Radmila Živković
Radmila Živković (Foto: nova.rs/Dragan Mujan)

V Beogradu je umrla priljubljena igralka Radmila Živković, ki je pomembno zaznamovala srbsko ter jugoslovansko kinematografijo in gledališče.

Narodno gledališče v Beogradu je potrdilo, da je v 72. letu starosti umrla priljubljena igralka Radmila Živković, poročajo srbski mediji.

Igralka, rojena v Kruševcu, je v Beogradu diplomirala na Fakulteti dramskih umetnosti, leta 1984 pa je postala stalna članica ansambla Narodnega gledališča v Beogradu.

V svoji dolgi in bogati karieri je zaslovela tako na filmskih platnih kot na gledaliških odrih. Javnosti je najbolj znana iz filmov Naivko, Zbirni center, Mrtvo hladen in Polažajnik ter televizijskih serij Srečni ljudi in Stižu dolari. Za svoje vloge je prejela številne prestižne nagrade in priznanja.

Direktor Narodnega gledališča Svetislav Bule Goncić je za Tanjug povedal, da je bila Radmila Živković ena najpomembnejših jugoslovanskih igralk, ki je za seboj pustila pomemben umetniški opus z nepozabnimi vlogami.

Smrt igralke je komentiral tudi srbski predsednik Aleksandar Vučić. Dejal je, da je bila Radmila Živković velika diva srbske filmske in gledališke umetnosti ter izjemna igralka, ki je s svojim talentom in predanostjo zaznamovala najsijajnejše obdobje srbske kinematografije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!