Vlada podaljšala mandate vodjem direktoratov na kulturnem ministrstvu

Kultura 23. Feb 202317:23
Ministrstvo za kulturo
Ministrstvo za kulturo

Vlada je na današnji seji za v.d. generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost ponovno imenovala Barbaro Koželj Podlogar, Tjašo Pureber ponovno za v.d. generalnega direktorja direktorata za razvoj kulturnih politik in za v.d. generalnega sekretarja Tonija Tovornika. Mandat je podaljšala tudi glavni inšpektorici inšpektorata za kulturo in medije.

Vlada je na današnji seji podaljšala mandate vršilcem dolžnosti treh direktoratov na ministrstvu za kulturo in generalnemu sekretarju. Za v.d. generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost je ponovno imenovala Barbaro Koželj Podlogar, Tjašo Pureber za v.d. generalnega direktorja direktorata za razvoj kulturnih politik in za v.d. generalnega sekretarja Tonija Tovornika.

Vse tri je imenovala od 1. marca do imenovanja generalnih direktorjev oziroma generalnega sekretarja po predhodno izvedenem javnem natečaju, vendar največ za šest mesecev, in sicer najdlje do 31. avgusta. Podaljšala je tudi mandat v.d. generalnega direktorja direktorata za medije Blažu Maziju, in sicer za obdobje od 19. marca do najdlje 18. septembra.

Za glavno inšpektorico inšpektorata za kulturo in medije je ponovno imenovala Sonjo Trančar, ki je na tej funkciji od leta 2018. Imenovala jo je za mandatno dobo pet let, ki začne teči 1. marca, in z možnostjo ponovnega imenovanja, so po seji sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.