Za specializirane poklice v kulturi tri milijone evrov evropskih sredstev

Kultura 11. Jun 202416:56 3 komentarji
Ministrstvo za kulturo
Foto: Ministrstvo za kulturo

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je ministrstvu za kulturo odobrilo evropska sredstva za projekt štipendije za specializirane poklice v kulturi. Evropski socialni sklad plus bo za projekt namenil tri milijone evrov. Celotna vrednost projekta je 4.852.941,18 evra, so sporočili z ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj.

Cilj projekta za specializirane poklice v kulturi je izboljšanje poklicnih kompetenc v vseh starostnih skupinah na različnih področjih kulture. Projekt bo omogočil vlaganja v izobraževanje, usposabljanje za pridobivanje spretnosti in vseživljenjsko učenje.

Udeleženci bodo pridobili znanja, kompetence in spretnosti, ki jim bodo pomagale pri uspešnem vključevanju na trg dela, vključevanju v družbo in ohranjanju poklicne kariere.

Kot tak bo projekt prispeval k raznolikosti in bogatenju kulturnega okolja. Pridobivanje kompetenc skozi usposabljanja pomeni tudi zagotavljanje pogojev za večjo kulturno ustvarjalnost, kar je ključni element uspešnejšega prodora na trg dela.

Projekt je del programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju med letoma 2021 in 2027, zlasti prednostne naloge 6: Znanja in spretnosti ter odzivni trg dela, ki vključuje izboljšanje kakovosti, vključenosti, učinkovitosti in ustreznosti sistemov izobraževanja in usposabljanja za potrebe trga dela, vključno z vrednotenjem neformalnega in priložnostnega učenja, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje