Znani nominiranci za prestižne emmyje: kdo je prejel največ nominacij?

Kultura 18. Jul 202411:22 0 komentarjev
Shogun
Prizor iz serije Shogun (Foto: PROFIMEDIA)

Včeraj so razglasili nominirance za prestižne televizijske nagrade emmy. Največ nominacij je prejela japonska dramska serija Shogun.

Uspešna dramska serija Shogun, ki je gledalce popeljala na Japonsko v zgodnjem 17. stoletju, je v sredo prejela največ nominacij za televizijske nagrade emmy. S 25 možnostmi za kipce je prehitela serijo The Bear, ki je dobila 23 nominacij, z 21 nominacijami pa sledi serija Only Murders in the Building.

Nominirance so razglasili na slovesnosti, ki so jo prenašali v živo iz Los Angelesa, zadnji krog glasovanja za 76. podelitev nagrad, ki bo 15. septembra, pa je predviden avgusta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Serija Shogun, prirejena po zgodovinskem romanu Jamesa Clavella, prikazuje zapleteno dvorno politiko fevdalne Japonske. Glasovalcev televizijske akademije pri nominiranju igralske zasedbe japonskih junakov in zlikovcev ni odvrnila obsežna uporaba podnapisov v seriji. Med njimi sta tudi glavna igralca Anna Sawai in Hiroyuki Sanada, ki sta ocenila, da so nominacije za emmyje odlična priložnost, da svojo kulturo delijo s svetom.

V kategorijah drame je Shogun pristal v konkurenci z zadnjo sezono Netflixove britanske kraljeve sage Krona in Applovo serijo The Morning Show, v kateri igra Jennifer Aniston. Vanjo pa se denimo ni uvrstila serija HBO z Jodie Foster v glavni vlogi Pravi detektiv: Nočna dežela, ki je sicer prejela skupno 19 nominacij.

Številne nominacije tudi za serijo The Bear

Serija The Bear je medtem zasedla vrh v kategoriji televizijske komedije in se s 23 nominacijami zapisala v zgodovino. Prejšnji rekord iz leta 2009 je držala serija 30 Rock Aleca Baldwina.

Postavljena v kaotično restavracijo v Chicagu, ki jo vodi skupina tesno povezanih, a občasno žaljivih kuharjev, je bila serija zmagovalka zadnje podelitve emmyjev s svojo prvo sezono. Zdaj se je vrnila s še bolj ambiciozno in eksperimentalno drugo sezono, poroča AFP.

Čeprav tematizira težka vprašanja, kot sta žalost in zasvojenost, so jo presenetljivo uvrstili med komedije. V tej kategoriji ji konkurirajo serije, kot so Hacks, Abbott Elementary, Only Murders in the Building in Curb Your Enthusiasm. Tako The Bear kot Shogun prihajata s kanala FX.

Septembrska 76. podelitev emmyjev bo druga v letošnjem letu, potem ko so lansko podelitev zaradi stavk v Hollywoodu prestavili na letošnji januar. Z njo bodo počastili serije, ki so bile predvajane med junijem 2023 in majem 2024. Člani televizijske akademije s sedežem v ZDA imajo zdaj še mesec dni časa, da si jih ogledajo, preden bo sredi avgusta potekalo finalno glasovanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!