Anito Ogulin bodo pokopali z vojaškimi častmi

Slovenija 16. Jul 202415:12 4 komentarji
Anita Ogulin
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Veliko humanitarko Anito Ogulin, ki je pustila neizbrisen pečat, bodo po informacijah N1 pokopali z vojaškimi častmi.

Anita Ogulin, ki se je po dolgotrajni in hudi bolezni poslovila v 73. letu starosti, je pustila neizbrisen pečat. “Družbi sem dala veliko, vse, kar sem zmogla in znala,” je oktobra leta 2022, ko se je že borila z rakom, pripovedovala v intervjuju za N1. Vse življenje se je razdajala za družine in otroke v socialni stiski, nase pa pozabila. Zase se je začela boriti šele, ko so jo zdravniki seznanili s hudo diagnozo. “Kako naj to povem svojcem,” se je takrat spraševala, a zbrala moči, da se je borila, dokler se je lahko.

Aprila letos ji je predsednica republike Nataša Pirc Musar podelila najvišje priznanje Republike Slovenije, državno odlikovanje zlati red za zasluge.

V uradu predsednice se tedaj zapisali: “Anita Ogulin je s svojim delom prispevala k uresničevanju odprte, otrokom prijazne družbe, k zagotavljanju varnega otroštva in mladosti ter enakih možnosti za vse otroke. Njeno delo in dosežki na področju socialnega varstva in dobrodelnosti so izjemni, za vedno dragoceni. Podeljeno odlikovanje je tako izraz globoke in iskrene hvaležnosti za njeno srce, polno neizmerne dobrote in sočutja do sočloveka.”

Predsednica države Nataša Pirc Musar je Aniti Ogulin podelila državno odlikovanje zlati red za zasluge.
Predsednica države Nataša Pirc Musar je aprila letos Aniti Ogulin podelila državno odlikovanje zlati red za zasluge. (Foto: Urad predsednice države)

Kot prejemnici zlatega reda za zasluge ji bo država čast izkazala tudi s pogrebom z vojaškimi častmi, s čimer se po informacijah N1 svojci Anite Ogulin strinjajo.

V pogrebni slovesnosti z vojaškimi častmi sodeluje častna enota Republike Slovenije, ki jo sestavljata Garda Slovenske vojske in zasedba Policijskega orkestra, v postroju pa je tudi strelska enota Garde, ki ob koncu izstreli tri žalne salve.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje